Cibulačka s portským vínem a žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 349.2 mg
  • Vláknina 3533.8 mg
  • Vitamín A 3533.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Necháme pod pokličkou asi 20 minut táhnout.

  • 2

    Následně odstavíme z ohně, přelijeme do zapékací misky, přidáme v portském víně rozšlehaný žloutek a dobře promícháme. Na povrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme sýrem a pod grilem nebo v troubě krátce zapečeme.

Komentáře k receptu