Holubí vývar s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Rýže dušená
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 450 g Holub
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 600 mg
  • Vláknina 18870.7 mg
  • Vitamín A 18870.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.

  • 2

    Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme.

  • 3

    Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu