Polévka z telecí nebo skopové hlavy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Telecí hlava
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 42.6 mg
  • Draslík 250 mg
  • Vláknina 5891.7 mg
  • Vitamín A 5891.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařenou hlavu z vývaru vytáhneme, maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.

  • 3

    Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a nakonec přidáme citrónovou šťávu anebo měsíčka citrónu podáme zvlášť na talířku.

  • 4

Komentáře k receptu