Polévka z telecí nebo skopové hlavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 59 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 42.6 mg
- Draslík 250 mg
- Vláknina 5891.7 mg
- Vitamín A 5891.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka.
-
2
Uvařenou hlavu z vývaru vytáhneme, maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.
-
3
Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a nakonec přidáme citrónovou šťávu anebo měsíčka citrónu podáme zvlášť na talířku.
-
4