Marmeládová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 95.9 mg
  • Vláknina 21608 mg
  • Vitamín A 21608 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marmeládu zalijeme vodou a přidáme celou skořici a hřebíček. Vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Do povařené marmelády zavaříme solamyl rozmíchaný v troše vody a chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  • 4

    Omáčku podáváme k moučníkům a dezertům.

Komentáře k receptu