Masový nákyp s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 120 g Sýr Provolone
  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Houby sušené
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Rozmarýn sušený
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1013 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 238.4 mg
  • Draslík 2281.3 mg
  • Vláknina 10684.8 mg
  • Vitamín A 10684.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křemenáče nebo jiné sušené houby namočíme do 50 ml vody.

  • 2

    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a jednu lžíci oleje. Přidáme těstoviny a vaříme 12-15 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.

  • 3

    Cibuli nasekáme nadrobno, lístky šalvěje nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 210 °C. V pánvi rozpálíme zbylý olej a mleté maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a dál opékáme. Pak směs zalijeme vývarem, namočenými houbami i s vodou a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.

  • 4

    Maso promícháme s těstovinami a dáme do máslem vymazané formy. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a zalijeme jimi nákyp. Povrch pokryjeme plátky sýra a 20 minut zapékáme.

  • 5

    Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu