Vlkouš na pažitce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vlkouš obecný
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 636.9 mg
  • Vláknina 639.8 mg
  • Vitamín A 639.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryb nejprve odstraníme šupiny tupou stranou nože od ocasu k hlavě, vykostíme a naporcujeme. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí, pepřem, zaprášíme kukuřičným škrobem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, maso v něm krátce osmažíme a odložíme stranou. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.

  • 3

    Z pažitky odřízneme květy a nakrájíme ji na cca 5cm kousky. Za stálého míchání ji krátce osmahneme na zbytku oleje. Přidáme rybu spolu s rýžovým vínem. Necháme povařit, nakonec vmícháme cukr. Rybu podáváme dozdobenou snítkami čerstvé pažitky.

Komentáře k receptu