Jablka v těstíčku se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 1 ks Máta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 192.8 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 4331.2 mg
  • Vitamín A 4331.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.

  • 2

    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.

  • 3

    Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.

  • 4

    Dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu