Jablka v těstíčku se zmrzlinou
Suroviny
- 29.17 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Droždí
- 1 ks Máta
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 192.8 mg
- Draslík 280.2 mg
- Vláknina 4331.2 mg
- Vitamín A 4331.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
-
2
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
-
3
Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
-
4
Dezert ozdobíme lístky máty.