Vajíčkový salát s jogurtem
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Jogurt bílý
- 250 ml Omáčka tatarská
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Pórek
- 3 ks Diachrom
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Jablka
- 0.25 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 90 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 209.1 mg
- Draslík 297.7 mg
- Vláknina 5421.7 mg
- Vitamín A 5421.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme sýr a mrkev najemno.
-
2
Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky.
-
3
Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme.
-
4
V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme.
-
5
Zálivku dáme do salátu a promícháme.