Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky
Suroviny
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 300 g Hrášek mražený
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 16.67 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1189 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 387.4 mg
- Vláknina 8121 mg
- Vitamín A 8121 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby.
-
2
Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku.
-
3
Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme.
-
4
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou.