Flambované kuře
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Bambusové výhonky
- 1200 g Kuře
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 53 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 233.5 mg
- Draslík 791 mg
- Vláknina 2672 mg
- Vitamín A 2672 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.
-
3
Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.
-
4
Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.