Tofu v listovém těstě
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 100 g Cuketa
- 500 g Listové těsto
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Olivy nakládané
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 66 g
- Sodík 3145 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 657.5 mg
- Vláknina 15189 mg
- Vitamín A 15189 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, Tofu a oloupaný celer rozkrájíme na kostičky. Vše osmažíme na oleji, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Zalijeme trochou vody a dusíme tak dlouho, až bude celer téměř měkký. Necháme částečně vychladnout.
-
2
Omytou cuketu krájíme na plátky, sardelky nasekáme na kousky, obojí přidáme spolu s bazalkou a olivami k podušené směsi.
-
3
Plech vyložíme pečicím papírem, listové těsto rozválíme na plát, prostřední třetinu obložíme náplní, zbylé dvě třetiny přes náplň přeložíme. Kraje těsta přitiskneme.
-
4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.