Tofu v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 100 g Cuketa
  • 500 g Listové těsto
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 3145 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 657.5 mg
  • Vláknina 15189 mg
  • Vitamín A 15189 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, Tofu a oloupaný celer rozkrájíme na kostičky. Vše osmažíme na oleji, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Zalijeme trochou vody a dusíme tak dlouho, až bude celer téměř měkký. Necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Omytou cuketu krájíme na plátky, sardelky nasekáme na kousky, obojí přidáme spolu s bazalkou a olivami k podušené směsi.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem, listové těsto rozválíme na plát, prostřední třetinu obložíme náplní, zbylé dvě třetiny přes náplň přeložíme. Kraje těsta přitiskneme.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.

Komentáře k receptu