Křupavé kořeněné tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Droždí sušené
  • 4 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 253.9 mg
  • Vláknina 19960.5 mg
  • Vitamín A 19960.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, droždí, vlažné vody, oleje, soli a fenyklu vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme na teplém místě kynout.

  • 2

    Když těsto vykyne na dvojnásobné množství, tvarujeme dva válečky v délce cca 20 cm, necháme přikryté kynout ještě 15 minut.

  • 3

    Potom každý váleček rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich tyčinky asi 35 cm dlouhé. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme kynout 10 minut.

  • 4

    Tyčinky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu