Špaldový chléb se semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1200 g Mouka špaldová
  • 60 g Slunečnice - semena
  • 60 g Dýňová semínka
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 1 balení Droždí sušené
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Anýz mletý
  • 2 polévková lžíce Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 5976.8 mg
  • Vitamín A 5976.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s droždím, všemi druhy koření a semínky. Přidáme sůl, vlažnou vodu a vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté alespoň 4 hodiny na teplém místě kynout.

  • 2

    Těsto znovu prohněteme, vytvarujeme bochánek a položíme jej na plech, vyložený pečicím papírem. Bochník necháme ještě 30 minut kynout.

  • 3

    Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Komentáře k receptu