Telecí plec se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 450 g Špenátový protlak mražený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 886.3 mg
  • Vláknina 10227.8 mg
  • Vitamín A 10227.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu