Candát po smederevsku
Suroviny
- 200 g Cibule
- 800 g Candát obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Olej rostlinný
- 5 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 481.1 mg
- Vláknina 3562.8 mg
- Vitamín A 3562.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet.
-
2
Porce lehce obalíme v mouce a pod obou stranách opečeme na oleji. Opečené porce candáta urovnáme do zapékací mísy.
-
3
Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené papriky, feferonky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vínem a dusíme doměkka.
-
4
Dušenou zeleninou zalijeme candáta a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.