Candát po smederevsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 800 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 481.1 mg
  • Vláknina 3562.8 mg
  • Vitamín A 3562.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet.

  • 2

    Porce lehce obalíme v mouce a pod obou stranách opečeme na oleji. Opečené porce candáta urovnáme do zapékací mísy.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené papriky, feferonky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. Vše zalijeme vínem a dusíme doměkka.

  • 4

    Dušenou zeleninou zalijeme candáta a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu