Šunka s broskvovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 76.4 mg
- Draslík 227.5 mg
- Vláknina 5162 mg
- Vitamín A 5162 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťávu z broskvového kompotu rozmícháme se škrobem. Plátky šunky, asi 1 cm silné, opečeme na másle z obou stran, tak aby byly po obou stranách zlatavě hnědé. Uchováme v teple.
-
2
Do menšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, cukr, hořčici a rozmíchaný škrob. Za stálého míchání směs povaříme, až omáčka dobře zhoustne. Potom do ní vložíme broskve, prohřejeme je a rozdělíme spolu s omáčkou na opečené plátky šunky.