Štýrské mlince

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové škvarky
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1024 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 251.9 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vlažné vody, vejce a špetky soli vypracujeme těsto, rozdělíme je na několik malých bochánků a ty znovu propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Každý bochánek rozválíme na 1 mm silnou placku a upečeme nasucho v troubě.

  • 3

    Škvarky i se sádlem rozehřejeme, zalijeme zakysanou smetanou, podle potřeby přilijeme trochu vody a necháme přejít varem.

  • 4

    Upečené mlince nalámeme na malé kousky a v míse zalijeme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu