Fazolová musaka bez masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 250 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 993 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 551.3 mg
  • Draslík 2438.9 mg
  • Vláknina 38039.8 mg
  • Vitamín A 38039.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. 6 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Do olejem vymaštěného pekáče urovnáme vrstvu fazolí, přisolíme, na fazole naskládáme kolečka vajec, osolíme je, opaprikujeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme olejem a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří fazole.

  • 3

    Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a nalijeme na musaku. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu