Toskánské hovězí steaky
Suroviny
- 20 g Houby sušené
- 6 g Jalovec
- 100 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Celer - nať
- 4 ks Hovězí svíčková
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno červené
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 91 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 252 mg
- Draslík 2335.4 mg
- Vláknina 3516.3 mg
- Vitamín A 3516.3 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené křemenáče zalijeme teplou vodou a dáme je do mikrovlnné trouby na 3 minuty při 360 W. Pak je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno. Vodu z hub si dáme stranou.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, celerový stonek očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme ji i s celerem na tenké plátky.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm steaky z obou stran, asi 3 minuty z každé strany. Pak přidáme česnek, celer, mrkev, protlak, houby a jalovec. Směs zalijeme vínem a okořeníme majoránkou, solí a pepřem.
-
4
Při mírné teplotě necháme steaky pod pokličkou asi 10 minut pomalu dusit. Na závěr vaření vmícháme škrob rozmíchaný ve vodě z hub.
-
5
Lístky čerstvé majoránky odrhneme. Steaky upravíme na mísu, ozdobíme majoránkou a podáváme s omáčkou.