Hovězí filé s nakládaným kyselým zelím
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 250 g Zelí kysané
- 15 g Zázvor celý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 4 ks Cibulka jarní
- 6 ks Česnek medvědí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 8 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 592.2 mg
- Vláknina 3668.8 mg
- Vitamín A 3668.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sůl, pepř, sojovou omáčku, víno a škrob rozmíchaný ve vodě smícháme dohromady. Maso nakrájíme na tenké plátky, asi o velikosti sousta, a dáme je asi na 30 minut do marinády.
-
2
Zelí nakrájíme na drobno, cibulky očistíme a nakrájíme na 2–3 cm dlouhé kousky. Česnek a zázvor nasekáme na drobno. Česnekovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
-
3
V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme česnekovou nať, česnek, maso a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.
-
4
Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme zázvor, cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme zelí a vše smažíme ještě 2 minuty.
-
5
Maso vrátíme zpět do pánve a krátce zahřejeme. Pokrm dochutíme a ihned podáváme.