Omáčka z kyselého mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 5 dl Mléko kefírové
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 123.1 mg
  • Vláknina 228.8 mg
  • Vitamín A 228.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselým mlékem a vývarem (nebo vodou), dobře rozmícháme a chvíli povaříme.

  • 2

    Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu