Krůtí steaky s kyselým zelím
Suroviny
- 400 g Zelí kysané
- 15 g Sůl
- 9 g Pepř černý mletý
- 100 ml Džus jablečný
- 1 ks Cibule
- 4 ks Krůtí prsa
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1.71 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1615 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 174.5 mg
- Draslík 1034.1 mg
- Vláknina 7890.4 mg
- Vitamín A 7890.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé zelí nasekáme. Oloupané jablko nakrájíme na kostičky.
-
2
V rendlíku rozehřejeme polovinu másla a podusíme cibuli. Přidáme zelí a ještě několik minut podusíme. Pak přidáme jablka a jablečný mošt, ochutíme solí, pepřem, cukrem a kmínem. Dusíme zakryté asi 25 minut.
-
3
Řízky opepříme a posypeme paprikou. Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a řízky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme, vyjmeme z pánve a uchováme teplé.
-
4
Do zelí vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s krůtími steaky.