Krůtí řízky s marsalou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks Krůtí prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Víno Marsala
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 771.1 mg
- Vláknina 1934.3 mg
- Vitamín A 1934.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí, pepřem a sušenou šalvějí. Ve směsi obalíme řízky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a pečeme z každé strany 2–3 minuty. Hotové dáme na talíř a uchováme v teple.
-
2
Do výpeku v pánvi přidáme máslo, cibuli nakrájenou na plátky a žampióny na čtvrtky. Při mírné teplotě dusíme doměkka, přidáme marsalu, vodu a promícháme.
-
3
Řízky upravíme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.