Krůtí řízky s marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Krůtí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno Marsala
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 771.1 mg
  • Vláknina 1934.3 mg
  • Vitamín A 1934.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, pepřem a sušenou šalvějí. Ve směsi obalíme řízky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a pečeme z každé strany 2–3 minuty. Hotové dáme na talíř a uchováme v teple.

  • 2

    Do výpeku v pánvi přidáme máslo, cibuli nakrájenou na plátky a žampióny na čtvrtky. Při mírné teplotě dusíme doměkka, přidáme marsalu, vodu a promícháme.

  • 3

    Řízky upravíme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu