Jáhly s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1178.8 mg
  • Vláknina 25313 mg
  • Vitamín A 25313 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do většího množství vody. Asi po 5 minutách varu přisypeme propláchnuté, spařené jáhly a osolíme. Vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme škvarky, opražíme na nich mouku a vzniklou jíšku přidáme do pokrmu. Povaříme ještě 10 minut a podáváme.

Komentáře k receptu