Houby zapečené s náplní ze zeleniny a masa
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 80 g Sýr Niva (Rokfór)
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 12 ks Žampiony čerstvé
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2.5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 100 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 175.2 mg
- Draslík 2646.9 mg
- Vláknina 17970.8 mg
- Vitamín A 17970.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně:
-
2
omytou zeleninu drobně nakrájíme. Nohy žampionů oddělíme od kloboučků a drobně nakrájíme, přidáme k ostatní zelenině. Uvařené maso nameleme, opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje, rozmělňujeme na hrudky, aby se nespeklo v placku. Poté vmícháme zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a přiklopené dusíme doměkka na mírném plameni. Za stálého míchání vsypeme do směsi mouku, přilijeme mléko a jakmile se hmota přestane oddělovat od stěn, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, naskládáme do ní kloboučky žampionů.
-
4
Petržel jemně nasekáme, pár lístků necháme na ozdobu a nastrouháme sýr. Do vychladlé směsi zapracujeme vejce a petrželku. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Řádně promícháme, naplníme směsí připravené kloboučky žampionů, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20 minut.
-
5
Servírujeme v zapékací míse, nebo můžeme pokrm přeložit na mísu a ozdobit nakrájenou paprikou a petrželkou. Podáváme s dušenou rýží.