Artyčoky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1222 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 1323.7 mg
- Vláknina 37610.8 mg
- Vitamín A 37610.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme.
-
2
Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka.