Provensálská plněná rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 11272 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 755.8 mg
- Vláknina 30609.8 mg
- Vitamín A 30609.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Šťávu přecedíme, jadérka vyhodíme a dužninu se šťávou vložíme do mísy. Posypeme strouhankou a necháme chvíli odstát.
-
2
Očka a kapary necháme okapat, oloupeme česnek, vše jemně nakrájíme a přidáme do mísy. Petržel opláchneme, vodu vytřeseme, drobně nasekáme a vložíme k ostatním do mísy. Přilijeme ocet, lžíci oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Řádně promícháme a směsí naplníme rajčata. Vložíme do zapékací mísy a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° C.
-
3
Upečená rajčata ozdobíme koprem, servírujeme teplá jako přílohu k masu nebo rybám anebo můžeme podávat i jako předkrm.