Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 7 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 781.5 mg
- Vláknina 712.8 mg
- Vitamín A 712.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme, papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova, 4-5 minut z každé strany. Maso vyjmeme z pánve na mísu a uchováme teplé.
-
3
Pánev dobře vytřeme ubrouskem, vlijeme do ní vývar, přidáme bazalku a povaříme. Přidáme papriku a vaříme asi 3 minuty.
-
4
Škrob rozmícháme ve víně, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne.
-
5
Omáčkou přelijeme prsíčka na míse a ihned podáváme s rýží.
-
6