Základní recept na pečené rybí filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 1248.5 mg
- Vláknina 2389.8 mg
- Vitamín A 2389.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velký kus alobalu potřeme olejem, do středu položíme filé z lososa nebo mořského okouna, tak, aby se jednotlivé řezy částečně překrývaly.
-
2
Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Mezi jednotlivé filety z ryby vložíme tenké plátky citrónu. Rybu zabalíme a okraje pečlivě založíme, aby šťáva nemohla vytékat.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, maso se musí dobře oddělovat vidličkou.
-
4
Hotové filé upravíme na mísu a servírujeme.