Treska v hořčicové omáčce
Suroviny
- 15 g Sůl
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř bílý
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Voda pitná
- 100 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 4 ks Treska aljašská
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Citrony
- 0.125 l Víno bílé
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1105 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 115 g
- Sodík 2189 mg
- Bílkoviny 182 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 422.5 mg
- Draslík 4143.9 mg
- Vláknina 5488.3 mg
- Vitamín A 5488.3 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky ryby omyjeme, osušíme a zakapeme citrónovou šťávou, obě strany osolíme.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na čtvrtky. Rybu dáme do menšího hrnce s vínem, vodou, zeleninou, bobkovým listem a vaříme 10–15 minut, při nízké teplotě.
-
3
V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme mouku a vymícháme zlatavou jíšku, přidáme hořčici, vývar, smetany, sůl a pepř. Povaříme 2–3 minuty.
-
4
Rybu upravíme na mísu, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.