Jablečné bonbony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jablka
  • 50 g Mandle
  • 500 g Cukr krupice
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 174 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 448.7 mg
  • Vláknina 14950 mg
  • Vitamín A 14950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s vodou svaříme na hustší sirup. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, promícháme a do směsi přidáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče. Vaříme za stálého míchání a když začne hmota houstnout, odstavíme z ohně.

  • 2

    Vmícháme spařené, oloupané a podélně nakrájené mandle.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme kulaté bonbony a obalujeme je v moučkovém cukru. Bonbony rozložíme na papírovou utěrku a necháme je chvíli proschnout.

Komentáře k receptu