Jáhly s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 17 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 438.7 mg
- Vláknina 23733.3 mg
- Vitamín A 23733.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly propláchneme a spaříme. V mléce oslazeném medem je uvaříme do poloměkka.
-
2
Do máslem vymazaného pekáčku urovnáme střídavě vrstvy jáhel a oloupaných, nahrubo nastrouhaných jablek. Vrchní vrstvu tvoří jablka.
-
3
Zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.