Jehněčí se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 147 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 1651.6 mg
- Vláknina 21237.2 mg
- Vitamín A 21237.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kmín, sušenou bazalku, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou vody a chvíli podusíme.
-
2
Potom přidáme omyté, na nudličky nakrájené zelí, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Vše dusíme za občasného podlévání doměkka. Nemícháme, jen hrncem potřásáme.