Dalmátské vepřové řízky
Suroviny
- 50 g Cibule
- 600 g Vepřová kýta
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 544.1 mg
- Vláknina 992.4 mg
- Vitamín A 992.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.
-
2
Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.
-
3
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.