Dalmátské vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 544.1 mg
  • Vláknina 992.4 mg
  • Vitamín A 992.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.

  • 2

    Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mletou papriku a směs rozprostřeme na opečené řízky. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, citronovou kůru i šťávu a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme bílým vínem a vodou.

  • 3

    Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu