Silná myslivecká polévka ze zvěřiny
Suroviny
- 120 g Jelení maso
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.75 l Voda pitná
- 1 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 92.2 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 4103.8 mg
- Vitamín A 4103.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zvěřinu umeleme v mlýnku na maso najemno. Petrželku nasekáme rovněž najemno. Do masa vmícháme strouhanku, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián, majoránku a petržel. Přidáme smetanu a dle chuti okořeníme.
-
2
Z masové směsi tvoříme knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
-
3
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Silný vývar ze zvěřiny zahřejeme a ochutíme madeirou. Přidáme knedlíčky, žampiony a necháme chvíli prohřát. Ihned podáváme.