Babiččina vaječná polévka se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Víno portské
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Pistácie
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 371.9 mg
  • Draslík 134.5 mg
  • Vláknina 1617 mg
  • Vitamín A 1617 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme žloutky, vývar a víno, přidáme sůl, cukr, skořici, muškátový oříšek a šafrán.

  • 2

    Polévku šleháme ve vodní lázni až k bodu varu, nevaříme, jinak se srazí. Přidáme smetanu a polévku dochutíme.

  • 3

    Hotovou polévku posypeme sekanými pistáciemi, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu