Iberská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 770.8 mg
- Vláknina 8008 mg
- Vitamín A 8008 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
-
3
Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
-
4
Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.