Samoborské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 891.2 mg
  • Vláknina 6544 mg
  • Vitamín A 6544 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Kotlety urovnáme do kastrolu.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a vložíme do pekáče. Zalijeme je sádlem, ve kterém jsme opékali kotlety a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Oloupaný česnek nadrobno nasekáme a osmahneme na lžíci sádla. Přilijeme trochu vody, rozmícháme a nalijeme na kotlety. Na maso narovnáme pečené brambory, přiklopíme a zvolna dusíme asi 15 minut.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu