Hovězí maso s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Lilek
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • 0.28 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 1547.2 mg
  • Vláknina 20468.9 mg
  • Vitamín A 20468.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a vaříme.

  • 2

    V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli.

  • 3

    Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme asi 20 minut stát. Potom je vymačkáme, vložíme do kastrolu s cibulí a osmažíme. Přidáme mletou papriku, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Vše přidáme do hrnce s vařeným hovězím masem. Dále zvolna vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Komentáře k receptu