Italské chlebíčky s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mozzarella
  • 5 ks Rajčata
  • 8 ks Veka
  • 3 ks Petržel - nať
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 263.4 mg
  • Vláknina 1251.4 mg
  • Vitamín A 1251.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardelové řezy opláchneme ve studené vodě a nasekáme najemno. Větší část petrželky nasekáme nadrobno.

  • 2

    Máslo se sardelkami zahřejeme na malé pánvičce spolu s nasekanou petrželkou.

  • 3

    Krajíčky veky nebo bagety potřeme sardelovým máslem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, jedno ponecháme na ozdobu. Plátky rajčat rozložíme na chlebíčky, navrch dáme plátky mozzarelly, osolíme a opepříme.

  • 4

    Chlebíčky dáme do předehřáté trouby na 240 °C a zapékáme asi 10 minut. Vyjmeme, ozdobíme plátky rajčat a petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu