Holandský matjesový koktejl

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Matjesy - filet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Džus ananasový
  • 2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 439.9 mg
  • Vláknina 6969.9 mg
  • Vitamín A 6969.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Smícháme majonézu, jogurt, smetanu, sůl, pepř, kari, ananasovou šťávu a estragonový ocet.

  • 2

    Matjesové řezy, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s připravenou majonézou a necháme 30 minut v lednici.

  • 3

    Podáváme ve skleněných miskách s pečivem.

  • 4

Komentáře k receptu