Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem
Suroviny
- 130 g Čočka jedlá
- 800 g Hovězí jazyk
- 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 150 g Zakysaná smetana
- 350 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Bazalka
- 3 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 41 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 198.3 mg
- Draslík 1149.2 mg
- Vláknina 21126 mg
- Vitamín A 21126 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.
-
2
Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.
-
3
Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.
-
4
Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.