Pečené houbové hlavičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Houby čerstvé
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 514.7 mg
  • Vláknina 6496.8 mg
  • Vitamín A 6496.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.

  • 2

    Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.

  • 3

    Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.

  • 4

    Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu