Pečené houbové hlavičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 514.7 mg
- Vláknina 6496.8 mg
- Vitamín A 6496.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé, tvrdé hlavičky hub (nejlépe hřibů) očistíme, osolíme a urovnáme do pekáčku spodní stranou nahoru.
-
2
Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky, osolíme a opepříme. Povrch pokapeme rozpuštěným sádlem nebo slaninou a pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby.
-
3
Upečené houby opatrně vyjmeme, abychom nevylili šťávu a upravíme na talíře.
-
4
Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.