Fritované sýrové koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Sýr Čedar
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 32.7 mg
  • Draslík 34.3 mg
  • Vláknina 803.9 mg
  • Vitamín A 803.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozšlehaných vajec přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř. Promícháme, přidáme 4 lžíce mléka a šleháme, až vznikne hladké těsto. Přilijeme tolik mléka, aby těsto stékalo ze lžíce ve velkých kapkách. Přidáme nastrouhaný sýr a těsto dobře promícháme.

  • 2

    V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme silnou vrstvu oleje na 190°C. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme asi 4 minuty, do zlatohněda.

  • 3

    Necháme okapat na ubrousku, upravíme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu