Olejové tvarohové těsto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 80 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 384.7 mg
  • Vláknina 132 mg
  • Vitamín A 132 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh smícháme s vejcem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k tvarohové směsi.

  • 2

    Vše rychle zpracujeme na těsto. Dle konzistence tvarohu můžeme přidat mouku.

  • 3

    Hotové těsto rozdělíme na 4 díly a v mikroténových sáčcích zmrazíme. Takto uložené vydrží v mrazáku až 3 měsíce.

  • 4

    Před zpracováním necháme těsto 4-5 hodin v lednici.

Komentáře k receptu