Předpečený korpus na pizzu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 800 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273.2 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse rozmícháme vodu, droždí a cukr, necháme 10 minut stát. Přidáme tři lžíce oleje 300-400g mouky a zpracujeme nelepivé těsto.

  • 2

    Přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme ještě 5 minut, přidáme zbytek mouky a sůl a hněteme, až je těsto pružné.

  • 3

    Velkou mísu vymažeme olejem, dáme do ní kouli těsta a otáčíme ji tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu zakryjeme a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Objem by se měl zdvojnásobit.

  • 4

    Potom těsto znovu propracujeme a rozdělíme: na velkou pizzu na tři díly, na malou pizzu na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočinout.

  • 5

    Tři formy na pizzu o průměru 30 cm nebo jeden koláčový plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na placky a vložíme do forem, potřeme olejem.

  • 6

    Placky pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi 10 až 12 minut v dolní části trouby. Hotové placky necháme vychladnout.

  • 7

    V mikroténových sáčcích v mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před pečením nerozmrazujeme.

Komentáře k receptu