Předpečený korpus na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 8 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 273.2 mg
- Vláknina 630 mg
- Vitamín A 630 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse rozmícháme vodu, droždí a cukr, necháme 10 minut stát. Přidáme tři lžíce oleje 300-400g mouky a zpracujeme nelepivé těsto.
-
2
Přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme ještě 5 minut, přidáme zbytek mouky a sůl a hněteme, až je těsto pružné.
-
3
Velkou mísu vymažeme olejem, dáme do ní kouli těsta a otáčíme ji tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu zakryjeme a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Objem by se měl zdvojnásobit.
-
4
Potom těsto znovu propracujeme a rozdělíme: na velkou pizzu na tři díly, na malou pizzu na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočinout.
-
5
Tři formy na pizzu o průměru 30 cm nebo jeden koláčový plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na placky a vložíme do forem, potřeme olejem.
-
6
Placky pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi 10 až 12 minut v dolní části trouby. Hotové placky necháme vychladnout.
-
7
V mikroténových sáčcích v mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před pečením nerozmrazujeme.