Zvěřinový salát s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 250 g Kompot brusinkový
  • 350 g Jelení maso
  • 50 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 1 polévková lžíce Džem rybízový
  • 4 polévková lžíce Víno portské
  • 1.41 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 74.4 mg
  • Draslík 1027 mg
  • Vláknina 4747.5 mg
  • Vitamín A 4747.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

  • 2

    Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.

  • 3

    Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.

  • 4

    Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.

Komentáře k receptu