Rýžový salát s ananasem
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 150 g Kuřecí prsa
- 500 ml Voda pitná
- 20 ml Likér pomerančový
- 500 ml Vývar slepičí
- 0.5 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Ananas
- 0.5 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 2 polévková lžíce Kokos sušený
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 19 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 420.8 mg
- Vláknina 5987.3 mg
- Vitamín A 5987.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Kuřecí maso uvaříme ve vývaru. Čerstvý ananas oloupeme, střed odstraníme a dužinu nakrájíme na klínky. Jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
Majonézu smícháme s olejem a pomerančovou šťávou na hladký krém. Přidáme pomerančový likér, sůl, pepř a kari koření.
-
3
Uvařené maso nakrájíme na kousky a promícháme s ostatními surovinami a dresinkem. Na pánvi bez oleje krátce orestujeme kokos a hotový salát jím posypeme.