Zeleninová polévka s palačinkovými svitky
Suroviny
- 200 g Petržel kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mrkev kořen
- 2 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Rajčata
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 dl Mléko bio čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 122 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 504.5 mg
- Vláknina 10994.2 mg
- Vitamín A 10994.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme palačinkové těsto. V mléce rozmícháme mouku a vejce, osolíme, opepříme, vmícháme půl hrsti nasekané petrželky a půl lžíce oleje. Řádně promícháme, přikryjeme a necháme půl hodiny odstát.
-
2
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nastrouháme. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme a česnek prolisujeme. Obojí vložíme na lžíci rozehřátého oleje, přidáme zeleninu a zprudka opečeme 2 minuty. Poté přidáme vegetu a zalijeme 1,5 litrem vody. Jakmile se začne vařit, přidáme papriku, rajče a vše ještě povaříme. Po uvaření papriku a rajče z polévky vyjmeme a dle chuti přikyselíme citronovou šťávou.
-
3
Na oleji usmažíme 8 silnějších palačinek, svineme, nakrájíme na centimetr široké svitky, rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme polévkou a posypeme zbylou petrželkou.