Králík v cibulové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 šálek Petržel - nať
  • 0.5 šálek Pažitka
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 1366.2 mg
  • Vláknina 8187.5 mg
  • Vitamín A 8187.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Maso posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme, necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Oloupanou cibuli a omytý pórek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Podlijeme trochou vody a podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, přidáme porce králíka, podlijeme a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka.

Komentáře k receptu